ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

ΚΡΕΑΣ

Το κρέας που χρησιμοποιούμε είναι χοιρινό το οποίο περιέχει 75% πρωτεΐνη και ένα μέγιστο 8% ζωικό λίπος. Στο τελικό προϊόν, χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια. ΔΕΝ περιέχει υποκατάστατα (δέρμα, κόκαλα, εντόσθια, κλπ ) και γι’ αυτό διατηρεί χαρακτηριστικά όπως καλή εμφάνιση και ευχάριστο άρωμα. Κατά την άφιξη/παραλαβή στο εργοστάσιο, το χοιρινό συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, σύμφωνα με τον κανονισμό CE/1774/2002 περί συμμόρφωσης, συμβατότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών των πρώτων υλών και επίσης τα αποτελέσματα και πιστοποιητικά των υγειονομικών ελέγχων, έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις νομικές διατάξεις και βέβαια να εξασφαλίζει την κορυφαία ποιότητα των τροφών.

 ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Η περιεκτικότητα νερού στους κόκκους αραβόσιτου  αναλύεται  και στη συνέχεια αλέθονται. Αφού απομακρυνθούν τα χονδρά σωματίδια και τα τσόφλια, το καθαρό προϊόν τοποθετείται στη μηχανή εξώθησης. Το μηχάνημα που χρησιμοποιούμε, έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για την παραγωγή δημητριακών για πρωινό. Κάνει διπλή επεξεργασία, στο τέλος της οποίας η υγρασία του προϊόντος είναι 7%. Στη συνέχεια οι κόκκοι ψύχονται και αφού αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα, στέλνονται σε σιλό για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή.

ΛΑΡΔΙ

Το λαρδί (χοιρινό λίπος) που χρησιμοποιείται, είναι βασικό συστατικό στην διαδικασία παραγωγής των τροφών. Χρησιμοποιείται κρύο και δεν έρχεται σε επαφή με καμία πηγή θερμότητας, για να αποφευχθεί το πρόβλημα του ταγκιάσματος αλλά και για να αναδειχθούν οι πολύ σημαντικές ιδιότητες του, όπως η ενέργεια και η γεύση. Η ενέργεια είναι παράγοντας τεράστιας σημασίας για τις αθλητικές και κυνηγητικές δραστηριότητες των σκύλων και τα προϊόντα μας, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, αφού ανάλογα τον τύπο τροφής φτάνουν έως και τις 4.800 kcal/kg. Η γεύση είναι επίσης σημαντική, καθώς οι τετράποδοι φίλοι μας βασίζονται σ’ αυτήν για να επιλέξουν την τροφή τους.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Η παροχή βιταμινών είναι πάντα εγγυημένη στα προϊόντα μας, χάρη στους κανόνες που θεσπίζονται στη διαδικασία παραγωγής. Στην πραγματικότητα οι βιταμίνες τοποθετούνται στην κροκέτα, κρύες, χωρίς να εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και έτσι δεν έχουμε το φαινόμενο της διασποράς οπότε και το επακόλουθο πρόβλημα της αβιταμίνωσης. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε πως οι τροφές περιέχουν όλες τις απαραίτητες για τον οργανισμό του τετράποδου φίλου μας βιταμίνες.